Aliejus kepimui su lydytu sviestu GHEE, ekologiškas

13,99 

„Bio Planete“ ekologiškas aliejus su lydytu sviestu (ghee, ghi) puikiai tinka kepimui ir virimui, atsparus temperatūrai iki 200ºC. Tinka kepti daržoves, bulves, lietinius blynus, žuvį ir kt. Patiekalams suteikia švelnų sviesto skonį. Be laktozės. Saulėgrąžų aliejus apdorojamas vandens garais, kad iš jo pašalinti skonines ir kitas antrines medžiagas, tačiau maistinės savybės nepakinta.

Turi daug vitamino E ir mononesočiųjų riebalų rūgščių. Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Pristatymas 3-9 darbo dienos

Aprašymas

Naudojimas: prieš naudojimą suplakti. Verdant ir gruzdinant aliejų pakeisti panaudojus jį 10 kartų. Laikyti kambario temperatūroje ir saugoti nuo šviesos.

Pakuotė: stiklinis butelis su metaliniu užsukamu dangteliu.

Sudėtis

Sudedamosios dalys: vandens garais apdorotas saulėgrąžų aliejus*, Ghee sviestas* iš 100% sviesto riebalų (20%), sviesto ekstraktas.
*– iš ekologinių ūkių.

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 g) – 3333 kJ/811 kcal: riebalų 90 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 18 g, mononesočiųjų 67 g, polinesočiųjų 5 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g, vitamino E 30 mg (250% RMV – referencinė maistinė vertė).

Ką reiškia aliejaus apdorojimas vandens garais ir kuo šis būdas skiriasi nuo dezodoravimo?

Apdorojimas vandens garais yra aliejaus apdorojimas šiluma, toks būdas leidžiamas šalto spaudimo augaliniams aliejams, jei jis naudojamas aliejaus tinkamumo vartoti termino pagerinimui. Apdorojimą vandens garais privaloma deklaruoti. Apdorojant vandens garais sustabdomas riebalus skaidančių enzimų aktyvumas, o tuo pačiu pailginamas aliejaus tinkamumo vartoti laikas bei pagerinamos augalinio aliejaus pritaikymo maistui galimybės. Leistina apdorojimo vandens garais temperatūra gali siekti iki 160°C. Jei šalto spaudimo augaliniai aliejai papildomai pavadinami „nativ“, apdorojimas vandens garais neleidžiamas.

Aliejaus apdorojimas garais ir dezodoravimas skiriasi apdorojimo temperatūra. Apdorojimo garais temperatūra gali siekti iki 160°C. Dezodoruojant temperatūra pasiekia iki 240°C, taip sumažėja kai kurių vertingų medžiagų, tokių kaip vitaminas E. Dezodoravimas iš esmės yra dalinis rafinavimas. Pilną klasikinį maistinių riebalų rafinavimą sudaro lecitino pašalinimas, augalų gleivių pašalinimas, nurūgštinimas ir galiausiai dezodoravimas. Dezodoruojant pasiekiama aukščiausia rafinavimo proceso temperatūra (240°C). Jei aliejus deklaruojamas kaip „šalto spaudimo“, jis negali būti dezodoruotas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus