Extra virgin švelnus alyvuogių aliejus, ekologiškas

12,99 

„Bio Planete“ ekologiškas extra virgin švelnus alyvuogių aliejus yra šalto spaudimo, itin švelnaus savito skonio, kuris padeda atskleisti patiekalų skonį. Išspaustas tik mechaninėmis priemonėmis. Tinka trumpai troškinti.

Turi daug vitamino E ir mononesočiųjų riebalų rūgščių. Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Pristatymas 3-9 darbo dienos

Aprašymas

Kadangi sudėtyje dominuoja mononesočiosios riebalų rūgštys, alyvuogių aliejus tinka troškinti ir trumpai kepti neaukštoje temperatūroje. Tai nepriekaištingas pasirinkimas skonio atžvilgiu. Tačiau norint išsaugoti visas vertingąsias šio aliejaus maistines savybes, geriausia jį naudoti nekaitintą: pilti ant salotų, į sriubas, košes, kitą jau pagamintą maistą.

Tamsaus stiklo butelyje. Pagamintas fabrike, kuriame apdorojami žemės riešutai, sezamai ir vaisių kauliukai.

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus.

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 g) – 3367 kJ/819 kcal: riebalų 91 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 16 g, mononesočiųjų 62 g, polinesočiųjų 13 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g, vitamino E 30 mg (250% RMV – referencinė maistinė vertė).

Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.

Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Apie alyvuogių aliejų:
– 5 produktai, kurie stiprina jūsų smegenis
– (angliškai) What’s New and Beneficial about Extra Virgin Olive Oil

Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką sveikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą. Kaip rodo mūsų ieškojimai šioje srityje, labai išsami, įdomi ir naudinga knyga apie įvairių aliejų poveikį žmogaus sveikatai yra Udo Erasmus „Fats that Heal Fats that Kill“, Alive Books, Canada 1993.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) šalto spaudimo alyvuogių aliejaus sudėtyje didžiąją dalį sudaro mono-nesočiosios riebalų rūgštys. Šalto spaudimo alyvuogių aliejus turtingas įvairių augalinių sterolių – daugiausiai turi beta-sitosterolio (~ 93 mg/100g). Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. (Teigiamas poveikis atsiranda į parą suvartojant ne mažiau kaip 0.8 g augalinių sterolių (stanolių)).

Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com) alyvuogių aliejuje yra daug vitamino E – vidutiniškai 120% RMV (referencinė maistinė vertė suaugusiems) ir vitamino K – 80% RMV. Šis aliejus turtingas antrinių biologiškai aktyvių medžiagų, tokių kaip polifenoliai, lecitinas, skvalenas ir kt.

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus