FERMENTUOTAS GAUROMETIS

6,00 

,,ŠILKO KELIU – GINTARO KELIU”

“Seniai seniai už nuodėmes dievai žmonėms pasiuntė baisių ligų. Jų negalėjo išgydyti net žyniai. Žmonės meldė pasigailėti, bet dievai buvo akli ir kurti. Žmonių maldas išgirdo vienintelė nakties deivė Lada. Sidabrinėje laivėje ji atplaukė per naktinį dangų ir pasėjo žemėje vaistinių augalų sėklų. Anksti ryte pirmasis išsiskleidė gauromečio žiedas. Ir dabar siauralapis gaurometis daugiau nakties nei dienos augalas – nakčiai jis nesukleidžia žiedų, – laukia naktinių drugelių, kad šie sušoktų meilės šokį.”

Pristatymas 3-9 darbo dienos

Kategorijos: ,

Aprašymas

Sudedamosios dalys: fermentuoti siauralapio gauromečio lapeliai
(Rus. Ivan Čaj, lot. Epilobium angustifolium, angl. Fireweed, vok. Schmalblättriges Weidenröschen,kitaip ožkarožė)

SIAURALAPIO GAUROMEČIO arbata, priklausomai nuo fermentacijos laipsnio,
vadinama žaliąja ar juodąja arbata. Ką tik nuskintų arba sudžiovintų siauralapio gauromečio lapelių arbatos skonis labai primena tradicinę žaliąją arbatą. Tuo tarpu ~ savaitę juos pafermentavus/ parauginus skonis tampa daug sodresnis, stipresnis ir net pats užplikytas gėrimas yra tamsios rudos spalvos, tad jam labai tinka sugretinimas su tradicine juodąją arbata. Lyginamas skonis ir spalva, o kofeino kaip nebuvo taip ir nėra.

VARTOJIMAS: 1-2 arbatiniai šaukšteliai žolelių užplikyti stikline karšto vandens. Kai pritrauks, nuspausti ir mėgautis kvapu, tada gerti.

Svoris: 35g

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus