Linų sėmenų aliejus, ekologiškas

6,99 

„Ölmühle Solling“ ekologiškas linų sėmenų aliejus. Šalto spaudimo, nerafinuotas. Ypač naudingas norint praturtinti kasdienės mitybos racioną. Taip pat tinka gardinti šaltus arba jau pagamintus patiekalus (pvz., raugintus kopūstus, virtas bulves), labai skanu gardinti varškę prie bulvių su lupenomis. Netinka kaitinti ir kepti.

Šviežiame linų sėmenų aliejuje yra 50% alfa linoleno riebiųjų rūgščių (Omega-3), kurios padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 2 g ALR. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Pristatymas 3-9 darbo dienos

Aprašymas

Auksinės arba tamsiai auksinės spalvos. Savito skonio. Kartumas turi būti malonus. Jei linų sėmenų aliejus yra nemaloniai aitrus (žuvies skonio), reiškia jis jau pasenęs ir maistui netinka. Tokį aliejų galima sunaudoti mediniams daiktams (pvz., virtuvės įrankiams, baldams) atnaujinti, impregnuoti.

Laikyti 5-10°C temperatūroje. Atkreipkite dėmesį į galiojimo laiką, nes jis trumpesnis nei kitų aliejų (apie 2 mėn.). Užšaldytas maždaug -25°C laikosi apie pusmetį. Atidarytą linų aliejų geriausia laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2 savaites.

Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu.

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas linų sėmenų aliejus.

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 g) – 3700 kJ/900 kcal: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 10.7 g, mononesočiųjų 23.3 g, polinesočiųjų 65.9 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g, alfa linoleno riebiųjų rūgščių 49.9 g.

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Šalto (mechaninio) spaudimo nerafinuotų augalinių aliejų maistingumas priklauso nuo jų kokybės ir šviežumo. Kuo aliejus išspaustas labiau tausojančiai ir kuo šviežesnis jis vartojamas, tuo daugiau jame bus vitaminų, esminių riebiųjų rūgščių, mikroelementų ir kitų naudingų medžiagų.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) linų sėmenų aliejus turi daug omega-3 (alfa-linoleno) riebalų rūgščių (apie 52%), omega-6 (apie 17%), mononesočiųjų (apie 22%), sočiųjų tik 9%.

Alfa-linoleno rūgštis padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 2 g alfa linoleno rūgšties. Tokį kiekį turi 4 gramai (nepilnas arbatinis šaukštelis) šio linų aliejaus.

Linų aliejuje esančios omega-3 riebiosios rūgštys – tai alfa-linoleno esminės riebiosios rūgštys, kurių pats organizmas nesintetina. Jos yra reikalingos mūsų organizmo lastelių membranoms ir dalyvauja praktiškai visuose gyvybiniuose procesuose. Gera alternatyva nenorintiems ar negalintiems vartoti žuvų taukų. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Šaltiniai:
– (angliškai) Udo Erasmus. Fats that Heal and Fats that Kill. Alive Books 1993, Kanada.
– (vokiškai) gamintojo informacija
– (lietuviškai) straipsnis Linų sėmenys: lieknėjimui, širdžiai, sveikatai

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus