Švelniai skrudintų moliūgų sėklų aliejus, ekologiškas

9,59 

„Ölmühle Solling“ ekologiškas švelniai skrudintų moliūgų sėklų aliejus yra labai skanus – išgelbės bet kokį padažą. Nerafinuotas, nedezodoruotas. Turi daug polinesočiųjų riebalų rūgščių.

Spaudžiamas šaltuoju būdu iš Vokietijoje, Vengrijoje, Slovėnijoje arba Kinijoje ekologiniuose ūkiuose užaugintų moliūgų sėklų. 10% sėklų paskrudinamos 50°C temperatūroje, 90% dedama neskrudintų. Taip aliejuje išlieka visos naudingosios medžiagos, o skonis įgaunamas sodresnis.

Pristatymas 3-9 darbo dienos

Aprašymas

Stipraus gero skonio, tamsios spalvos moliūgų šalto spaudimo aliejus naudojamas salotoms, padažams, mirkalams, sriuboms, ryžių, daržovių, mėsos ir saldiems patiekalams gardinti. Geriausiai tinka pilti į jau paruoštus patiekalus, bet trumpai troškinti galima. Tinka marinuoti. Kepti netinka. Ypač plačiai naudojamas Austriškoje ir Vengriškoje virtuvėje bei Vokiečių liaudies medicinoje. Nustebsite, tačiau šiuo aliejumi labai skanu pagardinti baltus ledus (plombyrą, vanilinius ir pan.). Tiesiog užsipilkite šiek tiek ant ledų.

Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu. Laikyti vėsioje tamsioje vietoje. Laikomas 15-20°C temperatūroje išlieka šviežias iki metų.

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas švelniai skrudintų moliūgų sėklų aliejus.

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 ml) – 3700 kJ/900 kcal: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų 19 g, mononesočiųjų 35 g, polinesočiųjų 46 g), angliavandenių 0 g, skaidulinių medžiagų 0 g, baltymų 0 g, druskos 0 g.

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Šalto (mechaninio) spaudimo nerafinuotų augalinių aliejų maistingumas priklauso nuo jų kokybės ir šviežumo. Kuo aliejus išspaustas labiau tausojančiai ir kuo šviežesnis jis vartojamas, tuo daugiau jame bus vitaminų, esminių riebiųjų rūgščių, mikroelementų ir kitų naudingų medžiagų.

Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką sveikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą. Kaip rodo mūsų ieškojimai šioje srityje, labai išsami, įdomi ir naudinga knyga apie įvairių aliejų poveikį žmogaus sveikatai yra Udo Erasmus „Fats that Heal Fats that Kill“, Alive Books, Canada 1993.

Remiantis [1], šalto spaudimo moliūgų aliejus yra geras vitamino E šaltinis: turi apie 80 mg/100 g gama-tokoferolio, kas sudaro beveik 7 kartus daugiau nei rekomenduojama paros norma.

[1] Techninės informacijos apie įvairius aliejus rasite vokiškame enciklopediniame leidinyje:
S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“, Springer-Verlag, Wien 2008.

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus