Omega-3 riebalų rūgštys yra maistingi nesotieji riebalai, kurie natūraliai randami žuvyse, tokiose kaip silkė, lašiša ir tunas. Tarp augalų- linai yra bene geriausias omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, nors avokadai ir brokoliai taip pat turi nedidelius šios svarbios maistinės medžiagos pėdsakus. Toliau pateikiamos priežastys kodėl omega -3 rūgštys turėtų būti įtrauktos į mitybą, ypatingai senjorams.

Taip pat žuvų taukų papildai yra populiari sveikos mitybos režimo dalis daugeliui įvairaus amžiaus žmonių. Gydytojai dažnai juos rekomenduoja, nes juose gausu omega-3 riebalų rūgščių. Omega-3 yra labai naudingas jūsų kūnui, ypač širdžiai, akims ir smegenims. Jis taip pat mažina uždegimą. Vyresnio amžiaus suaugusieji, vartojantys žuvų taukus, gali atrasti dar didesnę naudą iš šio papildo.

Kuo naudingos omega-3 rūgštys senjorams?

Reguliuoja trigliceridus

Omega-3 riebalų rūgštys gali reguliuoti trigliceridų kiekį kraujyje. Siekiant sumažinti užsikimšusių arterijų riziką, senjorai, turintys tiek DTL, tiek MTL cholesterolio disbalansą, raginami reguliariai valgyti šią maistinę medžiagą ir sumažinti sočiųjų riebalų kiekį bei taip sumažinti insulto riziką.

Stiprina širdies ir kraujagyslių funkciją

Kaip ir kiti nesotieji riebalai, omega-3 žymiai sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Azijoje ir Viduržemio jūros regionuose žmonės, kurie valgo daug jūros gėrybių, labai retai patiria širdies priepuolius ir insultus. Žuvų taukai taip pat gali skatinti tinkamą viso kūno kraujotaką.

Mažina uždegimą

Priešuždegimines omega-3 riebalų rūgščių savybes patvirtino pasaulinės mokslo bendruomenės. Šios riebalų rūgštys mažina uždegimą, kuris natūraliai atsiranda senstant, pavyzdžiui, migrena ar raumenų skausmas. Gydytojai dažnai rekomenduoja kartu su receptiniais vaistais nuo uždegimo vartoti omega-3 papildus ar natūralius jų šaltinius.

Stiprina sąnarius ir kaulus

Omega-3, gaunami iš žuvų taukų, gali būti veiksmingi valdant reumatoidinio artrito simptomus. Taip yra todėl, kad ši maistinė medžiaga pagerina bendrą kaulų ir sąnarių stiprumą ir standumą. Senjorams, vartojantiems omega-3 iš šviežių jūros gėrybių, tikėtina, kad pasitaisys jų lankstumas ir galūnių miklumas.

Padeda psichinei sveikatai

Nors niekas negali užkirsti kelio demencijai ar jos išgydyti, kognityvinius sutrikimus galima atidėti reguliariai vartojant omega-3. Riebalų rūgštys apskritai yra žinomos dėl savo svarbaus vaidmens reguliuojant normalią smegenų funkciją, ypač atminties ir motorinės funkcijos požiūriu. Omega-3 taip pat gali sumažinti depresijos riziką, subalansuodama cheminius receptorius nervų sistemoje.

Skatina kvėpavimo funkciją

Omega-3 riebalų rūgštys yra naudingos senjorams, gyvenantiems su kvėpavimo sutrikimais, tokiais kaip astma ar LOPL. Ši maistinė medžiaga gali padėti kvėpavimo takams, kurie paprastai dėl šių ligų susiaurėja. Omega-3 taip pat palengvina senjorų kvėpavimą po vidutinio sunkumo mankštos ar kineziterapijos.

Ar žuvų taukai yra saugūs vyresnio amžiaus žmonėms?

Žuvų taukai vyresnio amžiaus žmonėms paprastai laikomi saugiais. Kai kurie žmonės praneša apie keletą gana lengvų žuvų taukų šalutinių poveikių, kurie yra:

Rėmuo.

Blogas skonis.

Pykinimas.

Blogas burnos kvapas.

Galvos skausmas.

Viduriavimas.

Prakaitas, kvepiantis “žuvyte”.

Virškinimo trakto diskomfortas.

 

Vaistų sąveika.

Atminkite, kad žuvų taukai gali sąveikauti su tam tikrais vaistais. Vartojant didelėmis dozėmis, žuvų taukai gali pailginti krešėjimo laiką, o tai gali sukelti kraujavimo problemų. Žuvų taukai nėra tokie stiprūs kaip aspirinas, tačiau atrodo, kad jie veikia kraujo krešėjimą. Derinant jį su vaistais, kurie užkerta kelią kraujo krešėjimui, gali kilti problemų.

Tačiau gydytojai verčiau pašalins ar paskirs kitą vaistą, o ne atims žuvų taukų teikiamą naudą.

Kokie maisto produktai turi daug omega-3?

Kai bandote į savo racioną įtraukti daugiau omega-3, vienas geriausių dalykų, kuriuos galite padaryti, yra valgyti maisto produktus, kuriuose yra daug šių maistinių medžiagų. Šių omega 3 maisto produktų įtraukimas į savo racioną yra paprastas būdas pasinaudoti jo nauda sveikatai. Kai kurie iš populiariausių maisto produktų, turinčių labai aukštą omega-3 kiekį, yra šie:

Menkių kepenų aliejus.

 Graikiniai riešutai.

 Lašiša.

 Sardinės.

 Linų sėklos.

 Skumbrės.

 Sojos pupelės.

 Austrės.

 Silkė.

 Chia sėklos.

 Ančiuviai.

Nesvarbu, ar vartojate žuvų taukų papildus, ar reguliariai valgote omega 3 turtingą maistą, jūs darote pasirinkimą, kuris gali suteikti jūsų organizmui daug ir didelės naudos sveikatai. Verta ir naudinga įtraukti ne tik

Pokalbis su Elena, Saulėja SPA vadovę apie pokyčius naujoves ir sveikatingumą.

Pokalbis su Elena, Saulėja SPA vadovę apie pokyčius naujoves ir sveikatingumą.

Po metų pertraukos, labai džiaugiuosi pranešdamas apie mūsų sugrįžimą su nauju video pokalbiu apie sveikatingumą masažų temoje. Šįkart…

Kai norisi deserto, riebią grietinėlę pavasarį keiskite natūraliu jogurtu – organizmas jums padėkos

Kai norisi deserto, riebią grietinėlę pavasarį keiskite natūraliu jogurtu – organizmas jums padėkos

Nors žinome apie raugintų pieno produktų naudą, daugelis jų vartojame nepakankamai. O jei jau renkamės jogurtą ar varškę, naudingiau,…

Pokalbis su Monika, apie Putinų sirupą, jo istoriją ir naudą.

Pokalbis su Monika, apie Putinų sirupą, jo istoriją ir naudą.

Moniką ir jos šeimą visą gyvenimą lydėjo putinai, kurie augo šalia sodybos. Puoselėjant kultirinį paveldą, buvo gaminamas Putinų…

Mano kelionė link sveikatos ir gerovės: Iššūkiai, atradimai ir pasiekimai

Mano kelionė link sveikatos ir gerovės: Iššūkiai, atradimai ir pasiekimai

Pastaraisiais metais mano gyvenimas buvo kupinas iššūkių ir sunkumų, tačiau ši kelionė tapo svarbiausiu mano asmeniniu iššūkiu. Noriu…

0 0 balsų
Įvertinimas
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Temos
Produktai
Patarimai
Specialistai
Dovanos