Extra virgin alyvuogių aliejus, ekologiškas

15,39 

Ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus „La Molazza“ iš Pietų Italijos. 2023 metų rudens derlius. Tai aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus, išspaustas šaltuoju būdu iš alyvuogių tik mechaniniu būdu. Švelnaus, malonaus skonio. Tinka gardinti paruoštą maistą, troškinti, trumpai kepti. Tinka ir odos priežiūrai.

Auginamas ir spaudžiamas Kalabrijos regione, netoli Corigliano Calabro ir Sibari miestelių privačiame, šeimos valdomame alyvuogyne. Vietovės pavadinimas išvertus reiškia „alyvmedžių žemė“.

Pristatymas 3-9 darbo dienos

Aprašymas

Spaudžiama ne vėliau nei per 12 val. surinkus alyvuoges. Ūkyje kontroliuojama ekologinė žemdirbystė ir kilmės vieta (kadangi itališki aliejai gana dažnai klastojami). Extra virgin kategorijos alyvuogių aliejaus gamyboje spaudimo metu kontroliuojama temperatūra, ji nepakyla aukščiau 27ºC, tad aliejus tinka ir žaliavalgiams (raw).

Kadangi sudėtyje dominuoja mono-nesočiosios riebalų rūgštys, alyvuogių aliejus tinka troškinti ir trumpai kepti neaukštoje temperatūroje. Tai nepriekaištingas pasirinkimas skonio atžvilgiu. Tačiau norint išsaugoti visas vertingąsias šio aliejaus maistines savybes, geriausia jį naudoti nekaitintą: pilti ant salotų, į sriubas, košes, kitą jau pagamintą maistą.

Tamsaus stiklo butelyje.

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus.

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 ml) – 3566 kJ/852 kcal: riebalų 91.6 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 15.6 g, angliavandenių <0.1 g (iš kurių cukrų <0.1 g), baltymų <0.1 g, druskos <0.1 g.

Rūgštingumas 0.35% (maks. norma 0.8%, labai geram aliejui – maks. 0.3%),
peroksidų kiekis 6.8 meq/kg (maks. leistinas 20 meq/kg),
ultravioletinių spindulių absorbcija (Delta K) -0.001 nm (maks. leistinas 0.01 nm).

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus