Graikinių riešutų aliejus, ekologiškas

9,29 

„Ölmühle Solling“ ekologiškas šalto spaudimo graikinių riešutų aliejus. Nerafinuotas ir nedezodoruotas. Tai ypatingo skonio aliejus, patinka net vaikams. Itin sodraus ir charakteringo riešutų skonio. Turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių.

Šalto spaudimo graikinių riešutų aliejus naudojamas patiems įvairiausiems patiekalams gardinti: salotoms, sriuboms ir padažams, košėms, saldiesiems patiekalams, mirkalams (pvz., su jogurtu), kepiniams bei desertams. Užpilams labai skanu maišyti su trupučiu acto.

Pristatymas 3-9 darbo dienos

Aprašymas

Šio aliejaus sudėtyje didžiąją dalį sudaro polinesočiosios riebalų rūgštys, todėl jis jautrus temperatūrai. Kepimui netinka.

Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu.

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas graikinių riešutų aliejus.

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 g) – 3700 kJ/ 900 kcal: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų 7 g, mononesočiųjų 18 g, polinesočiųjų 75 g), angliavandenių, baltymų ir druskos 0 g.

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Šalto (mechaninio) spaudimo nerafinuotų augalinių aliejų maistingumas priklauso nuo jų kokybės ir šviežumo. Kuo aliejus išspaustas labiau tausojančiai ir kuo šviežesnis jis vartojamas, tuo daugiau jame bus vitaminų, esminių riebiųjų rūgščių, mikroelementų ir kitų naudingų medžiagų.

Graikiniai riešutai yra itin maistingas produktas. Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) graikinių riešutų aliejus turi apie 10 % omega-3 polinesočiųjų rūgščių, apie 65% omega-6 polinesočiųjų  rūgščių, apie 20% mononesočiųjų, 5% sočiųjų, tokoferolio (daugiausia gama-tokoferolio forma 20-50 mg/100g), fitosterolių, kitų antrinių aktyviųjų biologinių medžiagų. Graikiniuose riešutuose esantis vitaminas E yra rečiau sutinkamos gama-tokoferolio (ne alfa-tokoferolio) formos. Šalto spaudimo graikinių riešutų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais – daugiausiai turi beta-sitosterolio (80-90 mg/100g).

Sužinokite daugiau:
– (angliškai) What’s New and Beneficial about Walnuts

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus