Saulėgrąžų aliejus kepimui, ekologiškas

14,39 

„Bio Planete“ ekologiškas saulėgrąžų aliejus puikiai tinka kepimui, virimui ir gruzdinimui, atsparus temperatūrai iki 210ºC. Tinka kepti daržoves, mėsą, žuvį ir kt. Neutralaus skonio. Saulėgrąžų aliejus apdorojamas vandens garais, kad iš jo pašalinti skonines ir kitas antrines medžiagas, tačiau maistinės savybės nepakinta. Tinka veganams.

Turi daug vitamino E. Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Pristatymas 3-9 darbo dienos

Aprašymas

Naudojimas: prieš naudojimą gerai suplakti. Verdant ir gruzdinant aliejų pakeisti panaudojus jį 10 kartų. Laikyti kambario temperatūroje ir saugoti nuo šviesos.

Pakuotė: stiklinis butelis su metaliniu užsukamu dangteliu.

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas saulėgrąžų aliejus su daug oleino rūgšties.

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 g) – 3367 kJ/819 kcal: riebalų 91 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 7 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g, vitamino E 37 mg (308% RMV – referencinė maistinė vertė).

Ką reiškia aliejaus apdorojimas vandens garais ir kuo šis būdas skiriasi nuo dezodoravimo?

Apdorojimas vandens garais yra aliejaus apdorojimas šiluma, toks būdas leidžiamas šalto spaudimo augaliniams aliejams, jei jis naudojamas aliejaus tinkamumo vartoti termino pagerinimui. Apdorojimą vandens garais privaloma deklaruoti. Apdorojant vandens garais sustabdomas riebalus skaidančių enzimų aktyvumas, o tuo pačiu pailginamas aliejaus tinkamumo vartoti laikas bei pagerinamos augalinio aliejaus pritaikymo maistui galimybės. Leistina apdorojimo vandens garais temperatūra gali siekti iki 160°C. Jei šalto spaudimo augaliniai aliejai papildomai pavadinami „nativ“, apdorojimas vandens garais neleidžiamas.

Aliejaus apdorojimas garais ir dezodoravimas skiriasi apdorojimo temperatūra. Apdorojimo garais temperatūra gali siekti iki 160°C. Dezodoruojant temperatūra pasiekia iki 240°C, taip sumažėja kai kurių vertingų medžiagų, tokių kaip vitaminas E. Dezodoravimas iš esmės yra dalinis rafinavimas. Pilną klasikinį maistinių riebalų rafinavimą sudaro lecitino pašalinimas, augalų gleivių pašalinimas, nurūgštinimas ir galiausiai dezodoravimas. Dezodoruojant pasiekiama aukščiausia rafinavimo proceso temperatūra (240°C). Jei aliejus deklaruojamas kaip „šalto spaudimo“, jis negali būti dezodoruotas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus