Saulėgrąžų aliejus kepimui, ekologiškas

11,99 

„Clearspring“ ekologiškas saulėgrąžų aliejus kepimui yra pagamintas šalto spaudimo būdu iš aukščiausios kokybės ekologiškų saulėgrąžų. Tinka virti ir kepti (iki 190°C). Taip pat tinka padažui salotoms gaminti dėl neutralaus skonio.

Šis kepimo aliejus yra iš dalies apdorotas vandens garais (iki 130ºC), kad padidinti „dūmo tašką“ (temperatūra, kurią pasiekus aliejus pradeda rūkti), kas ypač svarbu kepimui skirtam aliejui. Siekiant užtikrinti geriausią maistinę vertę ir skonį gamybos metu nenaudojamos jokios cheminės medžiagos.

Pristatymas 3-9 darbo dienos

Aprašymas

Sudėtyje daug mononesočiųjų riebiųjų rūgščių. Turi daug vitamino E. Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Tamsaus stiklo butelyje.

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas saulėgrąžų aliejus.

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 g):
Energinė vertė 3404 kJ/828 kcal
Riebalų 92 g
   iš jų sočiųjų 6 g
   iš jų mononesočiųjų 69 g
   iš jų polinesočiųjų 12 g
Angliavandenių 0 g
Baltymų 0 g
Druskos 0 g
Vitamino E 38 mg (317% RMV)

RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems.

Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.

Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Ką reiškia aliejaus apdorojimas vandens garais ir kuo šis būdas skiriasi nuo dezodoravimo?

Apdorojimas vandens garais yra aliejaus apdorojimas šiluma, toks būdas leidžiamas šalto spaudimo augaliniams aliejams, jei jis naudojamas aliejaus tinkamumo vartoti termino pagerinimui. Apdorojimą vandens garais privaloma deklaruoti. Apdorojant vandens garais sustabdomas riebalus skaidančių enzimų aktyvumas, o tuo pačiu pailginamas aliejaus tinkamumo vartoti laikas bei pagerinamos augalinio aliejaus pritaikymo maistui galimybės. Leistina apdorojimo vandens garais temperatūra gali siekti iki 160°C. Jei šalto spaudimo augaliniai aliejai papildomai pavadinami „nativ“, apdorojimas vandens garais neleidžiamas.

Aliejaus apdorojimas garais ir dezodoravimas skiriasi apdorojimo temperatūra. Apdorojimo garais temperatūra gali siekti iki 160°C. Dezodoruojant temperatūra pasiekia iki 240°C, taip sumažėja kai kurių vertingų medžiagų, tokių kaip vitaminas E. Dezodoravimas iš esmės yra dalinis rafinavimas. Pilną klasikinį maistinių riebalų rafinavimą sudaro lecitino pašalinimas, augalų gleivių pašalinimas, nurūgštinimas ir galiausiai dezodoravimas. Dezodoruojant pasiekiama aukščiausia rafinavimo proceso temperatūra (240°C). Jei aliejus deklaruojamas kaip „šalto spaudimo“, jis negali būti dezodoruotas.

Skaitykite daugiau:
– Guodos pastebėjimai. Klausimas „ant ko kepti“?;

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus