Sezamų aliejus, ekologiškas

9,29 

„Bio Planete“ ekologiškas šalto spaudimo sezamų aliejus. Riešutinio, itin švelnaus skonio. Patiekalams suteikia švelnų Azijos virtuvei būdingą aromatą. Tinka gardinti daržovių, žuvies, ryžių ir makaronų patiekalus. Galima trumpai kaitinti. Tinka  veganams.

Turi daug vitamino E. Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Pagaminta aplinkoje, kurioje apdirbami žemės ir kiti riešutai.

Tamsaus stiklo butelyje.

Pristatymas 3-9 darbo dienos

Aprašymas

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas sezamų aliejus.

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 g) – 3441 kJ/837 kcal: riebalų 93 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 16 g, mononesočiųjų 40 g, polinesočiųjų 37 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g, vitamino E 11 mg (92% RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam).

Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.

Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Sužinokite daugiau:
– (vokiškai) http://www.olionatura.de/_oele/index.php?id=19&menue=p-t

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Šalto (mechaninio) spaudimo nerafinuotų augalinių aliejų maistingumas priklauso nuo jų kokybės ir šviežumo. Kuo aliejus išspaustas labiau tausojančiai ir kuo šviežesnis jis vartojamas, tuo daugiau jame bus vitaminų, esminių riebiųjų rūgščių, mikroelementų ir kitų naudingų medžiagų.

Natūralus (šalto spaudimo) sezamų aliejus jau tūkstančius metų naudojamas gydymo tikslais ajurvedoje, kinų ir Tibeto medicinoje. Tačiau ir šiuolaikinėje medicinoje atsiranda vis daugiau tyrimų, patvirtinančių teigiamą sezamų nerafinuoto aliejaus poveikį.

Sezamų aliejus gana stabilus ir tinkamas maistui gaminti iki 180˚C nepaisant nemažos polinesočiųjų riebiųjų rūgščių dalies sudėtyje. Taip yra dėl didelio kiekio antioksidantų, kurie natūraliai saugo aliejų nuo sugedimo.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) apie 45% aliejaus sudėtyje sudaro polinesočiosios riebiosios rūgštys omega-6 (linolio), 40% mononesočiosios, apie 14% sočiosios, alfa ir gama tokoferoliai, fenolis (sezamolis), lignanai, lecitinas, fitosterolis. Geras vitamino E šaltinis – 100 g sezamų aliejaus yra maždaug 80-90 mg gama-tokoferolio, kas sudaro 7 rekomenduojamas vitamino E normas. Šalto spaudimo sezamų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais – daugiausiai turi beta-sitosterolio (~ 60 mg/100g), kampesterolio (10-20 mg), stigmasterolio (~5 mg), Δ-avenasterolio (~7 mg).

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus