Skrudintų moliūgų sėklų aliejus, ekologiškas

19,99 

„Bio Planete“ ekologiškas skrudintų moliūgų sėklų aliejus, pagamintas pagal austriškas tradicijas. Sodraus skonio ir kvapo aliejus spaudžiamas iš lengvai kepintų moliūgų sėklų. Puikiai tinka salotoms, padažams, sriuboms pagardinti. Tinka troškinti. Tinka  veganams.

Turi daug vitamino E ir polinesočiųjų riebalų rūgščių. Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Tamsaus stiklo butelyje.

Pristatymas 3-9 darbo dienos

Aprašymas

Sudėtis

Sudedamosios dalys: ekologiškas skrudintų moliūgų sėklų aliejus.

Maistinė vertė

Maistinė vertė (100 g) – 3330 kJ/810 kcal: riebalų 90 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 15 g, mononesočiųjų 31 g, polinesočiųjų 44 g), angliavandenių 0 g (iš jų cukrų 0 g), baltymų 0 g, druskos 0 g, vitamino E 12 mg (100% RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam).

Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.

Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Šalto (mechaninio) spaudimo nerafinuotų augalinių aliejų maistingumas priklauso nuo jų kokybės ir šviežumo. Kuo aliejus išspaustas labiau tausojančiai ir kuo šviežesnis jis vartojamas, tuo daugiau jame bus vitaminų, esminių riebiųjų rūgščių, mikroelementų ir kitų naudingų medžiagų.

Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką sveikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą. Kaip rodo mūsų ieškojimai šioje srityje, labai išsami, įdomi ir naudinga knyga apie įvairių aliejų poveikį žmogaus sveikatai yra Udo Erasmus „Fats that Heal Fats that Kill“, Alive Books, Canada 1993.

Remiantis [1], šalto spaudimo moliūgų aliejus yra geras vitamino E šaltinis: turi apie 80 mg/100 g gama-tokoferolio, kas sudaro beveik 7 kartus daugiau nei rekomenduojama paros norma.

[1] Techninės informacijos apie įvairius aliejus rasite vokiškame enciklopediniame leidinyje:
S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“, Springer-Verlag, Wien 2008.

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus